Livet

Söndag 14 augusti

Söndagkväll. Duscha barn (Whhhiiiii! Dom blev två ikväll. Nu får vi mysa med Liten i två långa härliga veckor!) sortera tvätt, städa undan, plocka i och ur disk och till sist duscha själv. Nu är barnen i säng och Fredrik har dragit sig ner till Scandic för en ”söndagsöl” vad det nu innebär. Alltså, vad det innebär fattar jag men när blev ”söndagsöl” ett begrepp som man kan använda för att rättfärdiga alkoholintag på den dagen då man i allra högsta grad INTE brukar dricka? Men å andra sidan drack han inget i fredags eller lördags, dom typ 40 senste fredagarna och lördagarna, så han kommer nog undan med sin söndags-kväll-med-polare-i-en-hotellbar-öl.

Själv har jag fått fyr på ett abnormt stort antal värmeljus eftersom sommaren fick för sig att försvinna i ett nafs och kvällarna numera är mörka och trista. Eller nej, jag ändrar mig, jag gillar mörkare kvällar när man får tända ljus och mysa i soffan. Det får gärna vara ljust och fint på dagarna men kvällarna kan vara mörka för min del.

Nu när det är lugnt och jag är själv ska jag passa på att pyssla lite. Hittade en sån där gammal (men numera modern) ”dragspelslampa” på landet som passar utmärkt över vårt lilla matbord i stugan. Doch har lampskärmen sett bättre dagar så nu jädrar ska tyg, nål och tråd fram! Ny lampskärm och en kopp te får bli mitt söndagsnöje!

En ny variant som funnits på Ellos under våren/sommaren. Jag kikade på denna men den är för modern för vår inredening på landet så nu är lyckan stor när jag har en i orginalutförande!

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: