Livet

Dubble chocolate chip cupcakes

Choklad med extra chokladbitar i. Sen en tjock, krämig frosting. Med choklad. Det är fina grejer det!

Fick använda mina nya formar som till och med matchade strösslet. Sånt är extra kul när man bakar – det ska var kärlek bakom. Det här är ett recept jag inte gjort förut, eller ja, grunden för själva cupcaken använder jag ju alltid samma men sen moddar jag lite allt eftersom. Frostingen är ny och det är det bästa receptet jag hittat hittills. Från Leila såklart.

Cupcakes:

100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
4 msk kakao
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g choklad (block funkar men ju finare choklad desto godare)

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör och mjölk.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och rör ner i smeten.
Hacka chokladen grovt och blanda ner.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. (viktigt med muffinsplåt då den här smeten är för ”tung” för att pappersformar ska orka hålla ihop)
Grädda i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter på 200 grader tills de är ”torra” inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
Låt svalna innan frostingen spritsas på annars smälter den!

Frosting:

60
g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering

Blanda allt utom kaffet till en smet. Tillsätt kaffe och låt stå i kylen i ca: 30 min.
Fyll en sprits med frostingen och tryck ner munstycket i botten på cupcaken för att ge den fyllning. Spritsa sen en fin ”snurr” på cupcaken. Dekorera.

NJUUUUUT!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: