Livet

Afrikas Horn

Nu är vi hemma igen. Och med oss hem fick vi regn. Vi hade tänkt stanna länge på landet idag och åka hem efter middag men det var så dåligt väder så vi packade ihop redan vid lunch. Viktor lämnade vi hos M på hemvägen för sin sista vecka på sommarlovet nästa vecka. När han kommer hem igen är det SKOLdags! Han längtar massor kan jag säga.

Men nu tänkte jag nämna nåt annat. Ingen kan ju ha undgått svälten i Afrika. Hemskare och hemskare bilder på små undernärda barn kablas ut i alla tänkbara medier. Fruktansvärt! BIDRA till hjälp!! Jag skickade just 200:- på SMS till ett hjälpnummer som kommer både Rädda Barnen, UNICEF och Röda Korset. 

Det här tycker jag är kanon! Att dom slagit ihop sig och har ett nummer som ger pengar till samtliga. Jag tycker det är svårt att veta att dom pengar man skänker verkligen kommer till nåt bra, och framför allt till RÄTT, ställe. Men det här är ju skitsmart – ett nummer dit jag kan skänka den summan jag vill och sen får dom som vet och kan putta in pengar på det som är mest akut.

72900 är numret och man kan skicka HOPP50 (50:-) eller HOPP200 (200:-)

Kommentera

%d bloggare gillar detta: