Livet

Chokladcremefyllda kladdkaksmuffins

Igår hade Camilla med sig de underbaraste av kladdkakemuffinsar MED fyllning av ännu mer choklad. Himmelskt!

Kladdkaksmuffins med chokladcrème

25-30 stycken

4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
200 g smällt smör
25-30 folieformar

Rör ägg och socker poröst. Rör ner resten av ingredienserna i smeten. Klicka ner i muffinsformarna, cirka 3/4 av formen.
Gräddas i 10-12 min i 200 grader.

Chokladcrème

200 g smör
4 tsk vetemjöl
8 msk socker
8 tsk kakao
2 dl mjölk
2 dl grädde

Smällt smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något. Häll det sedan i formarna, inte så det täcker hela kakan utan bara i mitten. Vill man ha en lite segare crème så kokar man smeten lite längre, cirka 8-10 min. Ställ sedan in dem i frysen och låt stelna. Ta fram muffinsen strax innan servering och garnera med jordgubbar och grädde.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: