Hus och Hem

Inspiration i grönt

Här händer det inte mycket idag… Lugn råder på Vintervägen 112. Jag har en hel drös med borden och måsten men nej, idag låter jag allt vara. Idag tänker jag vara sjuk och ynklig och tillbringa precis hela dagen i Harrys tempo. Harry ligger för tillfället och pysslar med sitt babygym och jag surfar runt och letar inspiration för vår minimala trädgård. Nåt ska göras och det blir en helrenovering nu under sommaren/hösten med hopp om att den ska vara i toppskick till nästa sommar. Det finns ju så mycket fint men man behöver ju tyvärr rätt mycket yta för mycket snyggt. Vi kommer nog ta bort all ”gräsmatta” (som vi ju ändå inte har någon) och göra rabatter och buskage av allt. Några små jordgubbsplantor, rabarber och en vinbärsbuske står på önskelistan tillsammans med en Rhododendron och Pijoner. Båda dessa är mina klara favoriter när det kommer till trädgårdsblommor. Jag önskar mig en vit Rhododendron och mörka rosa pijoner. Det kommer bryta av fint mot små sommarblommor som jag planterar nya varje sommar. När det gäller perenner tänker jag hålla mig till mina favvofärger vit och rosa tillsammans med lite mörkare buskar, typ buxbom tänkte jag, och sen hottar jag upp färgskalan med ett-åriga blommor i min rabatt som jag planterar om varje sommar. Till slut vill jag ha ett par odlingslådor i form av pallkragar (tack pappa som redan fixat dessa till mig!) där jag o barnen kan odla lite smått, typ sallad och nån krydda. Tycker det är jättekul och viktigt att göra sånt med ungarna!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: