Livet

Chokladigaste Chokladkakan

Det blir inte mer choklad och kladd och gott än det här!

Lättaste kakan ever eftersom den inte kräver gräddning utan ska frysas. Görs med fördel dagen innan servering då den är allra godast efter ett dygn i frysen. Kakan kan smaksättas med lite vad man vill. Den på bilden är smaksatt med Mariekex och kanel men det går bra att byta ut mot andra kex och kryddor, kaffe, smaksatt sprit eller annat smarr. Jag tänkte testa krossa Marianne i nästa gång jag gör den!

Kakan görs i valfri bytta som täcks med plast (så kakan kan tas upp och inte fastnar). Det är dock enklast att göra den i en avlång panna (tex. en djup brödplåt) så är det lättare att skära den. En sats räcker till många – uppskattningsvis blir det 10-12 bitar beroende på hur mycket kex man stoppar i. 

200-250 g  mörk blockchoklad, smält
150 g kallpressad kokosolja eller kokosfett, smält i vattenbad
2 st ägg
2 dl florsocker
1 dl kakao
1-2 dl starkt kaffe
½ msk kanel
Mariekex

Vispa ihop ägg, florsocker, kakao och kaffe i en bunke.
Smält choklad och kokosfett i vattenbad.
Vispa ner choklad o kokos i smeten. Tillsätt kanel och smaka av.
Häll i någon centimeter av smeten i botten på formen. Lägg i ett lager Mariekex.
Häll på mer smet, varva som en godislasagne.
Se till att ha smet kvar till översta lagret.

Ställ i frysen!

Servera med lättvispad grädde eller bara som den är.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: