Livet

En mil i kroppen

Jaha. Då är det bestämt och betalt. Jag ska springa tjejmilen. För att få lite inspiration, motivation och ett VÄLDIGT specifikt mål har jag nu betalat min anmälningsavgift. Den 3:e september är det tänkt att jag ska ha en mil i kroppen. Huga. Men det borde väl gå. Jag är i bedrövlig form men testsprang ett par gånger i förra veckan och det är inte såån katastrof som jag trodde. Nu blir det till att lägga upp en hyfsat hård plan för att inte behöva krypa runt Djurgården i september. Mitt faktiska mål är att ta mig runt loppet utan att gå. Kort och gått. Jag struntar i tid och ännu mer placering. Mitt mål är enbart att få mig i själv i så pass god form att jag fixar att jogga en mil.

Det är idag 75 dagar kvar till loppet så jag har inte så mycket tid på mig. Men! Värre saker har hänt och dom har jag klarat så nu är det bara att kavla upp armarna och börja träna. Har läst på lite, löpning är ju inte min huvudgren direkt, och man bör kunna öka tiden man springer med ca 5 min/vecka om man utgår från 4-5 pass i veckan. Det gör att jag den här veckan ska ge mig ut 5 ggr á 20 min. Det känns ju inte så blodigt. Vidare kan man eligt experterna på dom träningsforum jag kikat på kunna träna upp sig till en tid runt 1 h på en mil. Jag tar det som utgångspunkt (även om jag inte kräver det som mål av mig själv på loppet) och lägger inte in längre träningspass. När jag kommit upp till en timmas löpning byter jag istället tid mot disans och kämpar på mot en mil istället.  

Planen bör alltså bli följande:

vecka 25 (20-26 juni): pass på 20 min
vecka 26 (27-3 juli): pass på 25 min
vecka 27 (4-10 juli): pass på 30 min
vecka 28 (11-17 juli): pass på 35 min
vecka 29 (18-24 juli): pass på 40 min
vecka 30 (25-31 juli): pass på 45 min
vecka 31 (1-7 aug): pass på 50 min
vecka 32 (8-14 aug): pass på 55 min
vecka 33-36 (15 aug-3 sep) pass på en mil

Jag ska ju alltså få ihop 5 pass i veckan men det säger ju sig självt att jag inte kan kuta runt 5 milpass i veckan (död stackars Anne då liksom) så jag har läst vidare och för att optimera sin träning ska man ju variera sig. Variationer i löpning finns ju mängder men jag har valt ut dom jag tror passar mig bäst enligt följande.

3 pass/vecka intervaller och fartlek
2 pass/vecka hela distanser

Till det här måste jag lägga till mina mag-knip-eftergravidsövningar eftersom man ska passa sig för att börja springa mycket direkt efter en graviditet. Dom här övningarna lär jag dock åka på att göra varje dag men det tar ingen tid direkt så dom får inte vara med i planen.
Vad fasen har jag gett mig in på????? 😀

Kommentera

%d bloggare gillar detta: