Dessert

Pavlova

Min första Pavlova! En underbar efterrätt på sommaren. Söt, syrlig och somrigt. Och så väldans enkelt att göra. Ett extra plus är att man kan göra marängen i god tid i förväg och sen bara på med godsakerna när man ska servera. Det lär bli ett par såna här tårtor i sommar!

2 äggvitor
1 dl socker
½ msk maizenamjöl
½ tsk ättikssprit

Vispa äggvitorna till hårt skum. Häll i socker lite i taget och sen mjöl och ättikssprit. Måla en cirkel, ca 15-20 cm på ett bakplåtspapper och bred ut smeten i ringen. Grädda i 1 timme på 150 grader. Stäng av ungen och låt marängen stå kvar i ugnen ett par timmar.

Vid servering:

1 dl Lemon Curd
3 dl vispgrädde
1 l jordgubbar

Bred på Lemon Curd på marängen och sen lättvispad grädde. Dela jordgubbarna och garnera.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: