Livet

Tosca-muffins

Mitt i kvällsstöket smiter jag in med ett recept från helgen som verkligen blev en succé till eftermiddagskaffet!

Vanliga muffinsar med ett knäckigt och ljuvligt toscatäcke. Dom här kommer hamna i favvo-recept-boken. Superenkla att göra eftersom det inte krävs varken knådning eller jäsning. Det är ju bara vanliga muffins men så mycket mycket godare. Testa!

Muffinsrecept

2 st ägg
1.5 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör, smält

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Vispa ner det smälta, något avsvalnade smöret.
Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Fyll muffinsformar till ungefär 1/3 med smet.
Grädda mitt tills muffinsarna är nästan klara, ca 10 min, dom ska inte var degiga inuti men dom ska inte vara helt färdiga på ytan.

Toscatäcke

50 g smör, smält
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
2 msk grädde
100 g mandelspån

Blanda allt utom mandelspån i en kastrull. Häll i mandelspån och låt koka upp. Sjud ett par minuter.
Lägg en klick toscasmet på varje muffins och grädda igen tills toscan fått fin färg, 5-10 min.

Fyllning

Vill man kan man fylla muffinsarna. Jag brukar tärna äpple och ha i direkt i smeten men vill man ha sylt lägger man den på muffinsen efter första gräddningen men innan toscan. Kan tänka mig att hjortronsylt, madelmassa eller rabarber kan vara en hit till dom här som godingarna!

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: