Söta pajer

Rabarberpaj goes nyttig(are)


Jag brukar ju försöka få till mina bak/mat-bilder lite piffigare än så här men när man har två små 30-åringar som ska vara med och leka blir det inte bättre än så här. Pajen är skitgod dock så jag rekommenderar er verkligen att testa nu när det är dags att plocka rabarber! Det är en paj gjord på råsocker och dinkelmjöl så GI-värdet är förhållandevis väldigt lågt jämfört med en vetemjölspaj. Dinkelflingor är min nya favvo! Blir så mycket krispigare och godare än havregryn.

Till en lite mindre paj:

Rabarber så det täcker botten på formen ordentligt. Här kör man efter tycke och smak. Jag gillar ju att det är lite mer deg så det känns mer som en paj och inte bara rabarber med lite krisp på. Men. Smaksak.

½ dl råsocker
1-2 msk potatismjöl

Strö detta över rabarberna. Nyp ihop en smuldeg av:

1 dl dinkelmjöl
2 dl dinkelflingor
1 dl råsocker
75-100 gram smör

På med detta över rabarberna och strö sen över ca ½ dl dinkelflingor uppepå för extra krisp.
Grädda i 225 grader tills rabarberna är mjuka och pajen fått fin färg. Min ugn är ju galen så jag vågar inte ge er nån exakt tid, bäst är att sticka i rabarberna och kolla.

Servera med det kalorisamvetet tillåter – glass, grädde, marsan eller nåt annat. Eller ingenting – pajen är god ensam också!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: