Livet

Fransk omelett

Jag följde Sveriges Mästerkock slaviskt när det gick och en sak jag lärde mig gäller en av mina favoritluncher. Jag äter ofta en omelett när jag är hemma på dagarna. Det går fort, det finns alltid ingredienser hemma och det är mums. Förut har jag alltid blandat äggen med mjölk men herr Mannerström idiotförklarade ett par av deltagarna i programmet och meddelade att Fransk omelett görs på vatten. Sagt och gjort, numera blandar jag mina ägg med en liten skvätt vatten istället för mjölk – och visst är det mycket bättre! Dels är smaken bättre tycker jag men framför allt är blir omeletten finare, lättare att få jämnt stelnad och godare konsistens. Idag hade jag i lite ost, keso och skinka i omeletten. Till det en sallad på roman, ruccola, färska skott och melon.

Harry har också käkat så nu drar vi ut med vagnen. Ingen idé att dra ner på kolhydrater och socker om man inte rör på fläsket också. Det har gått bra för gravidkilona måste jag säga. Det är nog dags att börja satsa lite hårdare nu när veckorna gått och jag får börja träna ordentligt. Återkommer i den frågan!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: