Livet

Hur jag fixar till bilder

Fått frågor förut men ska ärligt säga att jag glömt lägga upp hur jag gör för att fixa till bilderna här på bloggen. Idag kom en fråga till och här kommer hemligheterna 🙂
Jag är verkligen inte duktig på bildredigering och även om drömmen är att bli grym på photoshop finns varken tid, kunskap eller pengar för att dels köpa det och sen lära mig. Så, jag har löst mina ”bildproblem” med alldeles ljuvliga (och enkla) gratisprogram. I de allra flesta fall använder jag mig av ett program som heter Photoscape.

Finns att ladda ner gratis här!

I det här programmet kan man busenkelt beskära, göra svartvitt, ljusa upp, fördjupa, lägga till filter, fixa röda ögon, lägga till ramar och göra bildsidor. Programmet är på svenska så det är bara att sätta igång och testa. Jag använder funktionen redigerare för att göra om en bild och sen brukar jag använda bildsida för att lägga ihop flera bilder. På det sättet behöver jag bara ladda upp en bild till bloggen men får med alla på en gång.

För att göra collage och min nya favvo med en del färg och sen svartvitt använder jag numera pixlr. Det programmet kör man direkt på nätet och även om det är lite klurigare – mer likt photoshop – är det klart hanterbart för en novis. Ett tips är att kika på Youtube där det finns massor med tutorials.

Pixlr på svenska hittar du här!

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: