Livet

Artikeln i Aftonbladet!

Nu finns artikeln som jag är med i på aftonbladet.se – men tyvärr måste man ha PLUS för att kunna läsa hela artikeln. Det suger. Jag har mailat journalisten jag pratade med för att få texten men tills dess tänkte jag höra med er alla som läser här om det är någon som har PLUS? Skulle jag i så fall kunna få en printscreen på artikeln så jag kan läsa hela. Fattar inte varför aftonbladet har det där larviga PLUS-köret. Man måste prenumerera och hålla på.. Fånigt.

Här är länken till artikeln i alla fall – det lilla jag kan se!

Update!

Fick mail från journalisten med i alla fall min del av intervjun. Tycker nog att hon skrev i stora drag det jag sa även om det är lite piffat här och där 🙂

”Deep Sleep with Andrew Johnson” – En mobilapplikation med vägledda meditationsövningar ska få Anne Werner, 31, att somna snabbare.
– Varje minut sömn är ovärderlig som nybliven mamma, säger hon.
Till vardags arbetar Anne som administratör men nyligen födde hon en liten son och har nu många vaknätter framför sig.
– Jag sover nästan aldrig nu för tiden. Varje minut jag kan somna snabbare är viktig, säger hon.
Men självhjälps-appen ”Deep sleep” lovar aningen mer än den levererar. Experterna varnar ständigt för att ta med sig mobiltelefonen in i sovrummet. Det ska vara en frizon från teknikprylar och för Anne är det lite meckigt att bryta den vanan.
– Somna med en sladd runt halsen känns så där. Även om jag slumrade till när jag lyssnade ville jag inte somna med proppar i öronen när jag har små barn.
I två veckor använde hon applikationen varje kväll vid läggdags och när meditationsövningarna tog slut tog hon ur propparna och lade telefonen på sängbordet. Då vaknade hon till och skulle somna om på nytt. Även när hon klev upp och ammade lyssnade hon på Andrew Johnson.
– Då var den jättebra. Även om jag aldrig somnade helt och alltid tog ur propparna efteråt blev jag mer avslappnad och kunde lättare somna om efter att ha varit uppe. Det var extra värdefullt fyra på morgonen när jag visste att jag var tvungen att gå upp om två timmar.
Men om det är vad Andrew Johnson säger eller hans röst som är sövande är oklart.
– Eftersom det är samma instruktioner varje gång slutar jag lyssna efter ett tag. Jag tappar fokus på vad han säger och lyssnar bara på rösten. Han skulle nog lika gärna kunna rabbla aktiekurser.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: