Sallader

Kycklingsallad

Det bästa med sommaren när det gäller mat (bortsett från jordgubbar) är att grilla. Allt som grillas blir somrigt och gott. Man kan grilla 7 dagar i veckan utan att tröttna om man använder fantasin. Idag blev det enkel middag med grillad kycklingfilé och sallad. Jag blandar nästan alltid i frukt eller något annat sött i sallader för att göra dom lite roligare. En annan favorit är morot och mangold för att få lite annan färg. Ser man bara till att blanda i många olika grönsaker och frukter blir alla sallader kanongoda. Jag blev alldels lycklig när jag handlade nu i veckan och Willys sålde små tomater på lösvikt. Man fick blanda hur man ville av alla goda gula, körsbär, plommon och kvisttomater. Så gott! Något jag däremot gärna hoppar över är isberg och gurka. Ingen smak, trist färg och bara massa vatten – det har jag hellre i glaset!


Enklaste sommarmaten. Kycklingfilé, blandad sallad och hemgjorda krutonger på toppen. Ingen dressing behövs!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: