Livet

Ljuvliga hemska toner

Kan inte påstå att jag har lagt nån större energi i detta ämne och har således inga direkta belägg för mitt uttalande men är det nån som egentligen TROTT på såna här speldosor? Alltså, visst är dom söta och fina men varför har man alltid såna här till bebisar? För att bebisen faktiskt gillar dom eller för att vi vuxna tycker dom är såå söta? Och tycker vi vuxna ens att dom är så söta. Det är ju en melodi som är ungefär 15 sekunder lång. Dom 15 sekunderna känns som om dom upprepas ungefär 15 gånger på en minut (märkligt hur det går till eftersom det är ganska säkert att den faktiskt bara hinner upprepas 4 ggr under den minuten). Dessutom är den här j-vla melodin i dom absolut högsta hemska toner man kan tänka sig.
Jag undrar jag – funderade på det här när Viktor va liten för då hade jag två liknande speldosor som han sket fullständigt i. Jag har lurat vidare under åren när jag själv köpt såna här till vänners barn. För dom är ju söta helt klart och ger jag bort den slipper jag ju höra ljudet. Jag har alltså tillbringat nån minut då och då under 5 år för att lura på det här. Tills igår. Jag fick den här spel dosan av mamma till Harry. Och igår råkade den ligga precis där i precis rätt tillfälle och jag drog i den. Och döm om min förvåning. Ungen tystnade på sekunden och efter 3-4 drag i den där manicken sov han! DOM FUNKAR! Nu drar jag hej vilt i den här lilla prylen och Harry blir lika nöjd o glad varje gång. (Nu vet jag också att jämfört med skrik och gråt är dom där 15 upprepningarn och den hemska melodin helt underbar).
MEN! Nu har jag en nu fråga gällande denna älskade och hatade leksak. När man nu har en unge som gillar den här – Varför i helvete spelar den då bara i 15 sekunder? Vilken bebis nöjer sig med 15 sekunder? Förut hatade jag att den lät – nu hatar jag att den slutar så jävla fort, jag får ju dra ihjäl mig i det där fåniga snöret!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: