Livet

Vecka 38+4

Kan man lyckas se ut som folk på två ynka bilder? Hahaha! Den första ser i alla fall ut som jag. Den andra är det högst oklart vad jag är förbannad på – hur svårt ska det vara att le lite liksom?

Jag hoppas att det här kan vara den sista bilden jag visar upp på magen. Men risken finns väl att det hinner bli nån mer. Har pratat med BB Stockholm idag igen och det verkar som om jag kanske kan få nåt besked i eftermiddag. Jag vet inte riktigt vad jag väntar på för besked men idag ska tydligen nån läkare kolla på remissen och sen får vi väl se. Jag håller er uppdaterade!

I övrigt mår Harry prima och jag sådär. Ont ont ont men det orkar jag knappt prata om längre. 9 dagar kvar idag enligt ursprungsplanen så nu ser jag väl i all fall ljuset i tunneln!

Från Familjeliv.se

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring ”mekonium” som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: