Livet

Tjuv och Polis

Jag är av stor tro till gamla hederliga leksaker och spel. Dataspel i all ära men för att samla familjen och faktiskt sitta ner tillsammans är riktiga sällskapsspel helt outstanding. I vår familj är data/TV-spel nåt man gör när man har lite tid över – inte nåt man lägger hela kvällen på. Nu börjar junior greppa det här med regler, sin tur och att man inte alltid kan vinna så vi spelar rätt mycket spel här hemma. (Innan lade vi mycket pussel och spelade memory, sånt som inte kräver att man hajjar regler och sånt). När vi ändå shoppade nallar till lillebror hittade jag en gammal klassiker i barntappning. Hur många timmar har man inte ägnat åt att lira tjuv och polis liksom?


Barnvarianten är kanon för småskruttar! Kanonenkla regler och en otroligt smart lösning för spelplan. Man får en ”riktig” fängelsehåla och stoppa sina tjuvar i och det är stora gubbar och få moment. Viktor älskade det här spelet och vi spelade säkert 10 gånger igår. Det går snabbt att spela så förlorar man är det bara att övertala alla till en omgång till. Vi försöker att ha sån här familjekväll varje tisdag innan Viktor åker. Mycket för att vi ska hinna sitta ner allihop och umgås men även för att ha en mysig kväll som ”sista-kväll”. Viktor får välja nåt mys (igår valde han att vi skulle köpa glass) och sen hittar vi på nåt tillsammans. (En ytterst bra kväll även för mamma som är den som behöver mest tid för att ställa om sig på att han ska åka).

Spelet kan jag verkligen rekommendera! Det va inte sjukt dyrt heller som vissa spel är…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: