Pyssel och Fix

Tygkorg

Mitt första alster på nya maskinen. Är riktigt nöjd. Bara det att raksömmarna är perfekt spända och tighta är nåt som är nytt för mig! Min gamla bestämde lite själv hur hårt trådarna skulle dras.
Det här är en sån där vändbar korg man kan ha till det mesta. Bullar, blomma, småprylar eller hårsnoddar – dom här korgarna är kanon! Satte dit en liten ”handmade” tag för att testa. Vänar på att få hem egna tags som jag beställt. Hoppas dom kommer snart – tror dom kommer bli jättefina! Viktor har bestämt vad det ska stå så det är lite extra kul.

Jag har använt ett tjockt gardintyg, det med rosor och ett tunnare bomullstyg som jag stärkt med Vlieseline för att få extra stadga. Dom här korgarna är kanonenkla att sy och kräver i princip bara raksöm. När dom är klara är dom vändbara så det är bara att välja vilket tyg man ska ha på utsidan och sen vända när man tröttnat.  

Kommentera

%d bloggare gillar detta: