Livet

Vecka 37+2

Jaha, då är man i vecka 38 då. Jag är SÅ färdig med att vara gravid nu. Känns lite bättre ändå med andning och så nu när magen sjunker men det ökar ju trycket på ryggen, ljumskar och det känns som om han ska ramla ut lite då och då. Antal toa-besök per dag börjar bli larvigt!

Allt är klart (utom den där väskan som man ska packa) och nu är det BARA väntan som gäller. Jag vet inte varför jag har så svårt att packa ner lite prylar i en väska men det känns liksom som om jag blir hånad av att ha en jäkla väska stående där och skratta åt mig. Fånigt va! På nåt sätt har jag tydligen (envis som man är) bestämt mig för att packa i sista sekunden. Varje dag funderar jag på att packa och varje kväll lägger jag mig och konstaterar att det inte hänt idag heller. Gahh.. vänta är inte min grej! Kom igen nu Harry – Mamma är klar!

Från familjeliv.se

Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: