Pyssel och Fix

Kuddarna till Harry

Går runt här hemma och är lite smygstolt över kuddarna jag knåpat ihop idag. Dom är faktiskt värda en närbild ju mer jag tänker på det…
Fick tyg över av taveltyget samt att jag köpte ett par stuvar av Tilda-tyg på panduro. (Panduro är ett ställe man glömmer när man ska köpa tyg, men dom har helt ok priser och riktigt fin kvalité på sina tyger så det är ett tips!)
Idag blev det två kuddar, en i samma tyg som tavlan men med ett insytt satinband som är knutet i en rosett på framsidan. Den andra är med lite lappteknik (fuskversionen). Jag klippte ut lite figurer och sydde ihop ett mini-lapp-täcke. Strök på lapparna med Vliesofix och sydde sen fast alltihop med ett elastiskt volangband. Trodde jag skulle få sy för hand men det gick på maskin. För att dölja skarven på bandet blev det en rosett till.
Klippte sönder en sån där riktigt billig kudde från IKEA för att få tag på stoppning, det är mycket billigare än att köpa stoppning på sybehörsaffärer.

Är faktiskt riktigt nöjd med dom! Länge sen jag sydde nåt men nu lär det bli mer – va ju jätteskoj!!
Just det, lämnade bara en liten bit öppen i sömmen för att kunna stoppa och sydde sen igen för hand.
Skallran är från Teddykompaniet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: