Livet

Bara Barn

I måndags när jag hämtade Junior på förskolan satt det ett stort plakat på dörren om att alla semesterlappar skull lämnas in dagen efter, alltså 15/3. För just oss blev det lite dumt eftersom Viktors pappa fått lappen och jag hade ingen aning om att den ens lämnats ut. Nu fick jag en ny lapp och kunde bara ringa Magnus så det i sig löste sig ju smidigt i alla fall men jag kan inte låta bli att undra:


Vem har semestern klar den 15 mars? Vilka familjer har hunnit planera föräldrars ledighet, syskons sommarlov och familjens sommarplaner i mitten på mars?

Jag surade lite över det här och la ut en statusuppdatering på Facebook. Jag var inte ensam. Det haglade in kommentarer under kvällen om diverse, faktiskt ännu värre, direktiv från förskolor runt om i Stockholm. Fick ett svar från en gammal kollega som har barn på förskola i Järfälla. Där hade förskolan helt enkelt satt upp en lapp om att det skulle vara stängt i 6 veckor under sommaren. Det är ju högst intressant då man som vanlig arbetare inte ens har 6 veckors semster under hela året. Räknar förskolan kallt med att föräldrarna då delar sin semester? Själv anser jag ju att man väl helt klart utgår från att en familjs viktigaste mål är att ha ledigt tillsammans! Förmodligen erbjuds barnen att vara på en annan förskola (det utgår jag ifrån) men alla barn, tex Viktor, klarar inte av att bara ”vara nån annanstans” under ett par veckor.
Curlingmorsa? Nej, vi har testat. Han fick för 3 år sen gå på en annan av förskolorna som tillhör hans ordinarie förskolas enhet. Han skulle vara där i två veckor. Det höll i 2½ dag, sen hade han slutat sova och ville inte äta. Vi fick pussla med farfar, mormor och vänner för att få ihop dom där veckorna. Än idag när vi åker förbi den förskolan (vi har vänner som bor nära) säger han att ”där är mitt dumma dagis”. Han har inte glömt och jag kommer aldrig någonsin låta honom uppleva en sån sak igen. Jag curlar inte – men jag är mamma. (Det skickades många arga mail mellan mig och förskolechefen gällande denna händelse) men det var som att prata med en vägg så det tar jag inte ens upp här.

Tillbaka till hur man då löser sin sommar när man som förälder och arbetande ska försöka få till en semester som är tillfredställande för barnen, oss vuxna och sin arbetsgivare. På vår förskola fick jag till svar när jag undrade hur dom kunde ha så tidigt datum för semesterlappen att ”vår personal måste också få semester”. Givetvis ska personalen ha semester. Men jag har då aldrig varit med om att semesterplaneringen ska vara klar i mitten på mars. Ringde mamma som dels jobbar på förskola/skola nu som administratör och dels har över 30 års erfarenhet av löner och semester på en statlig myndighet. Semesterönskemål brukar enligt praxis lämnas in till chef/HR i slutet på mars/början på april. (På mammas förskola räknar dom med att få in sina barns lappar i slutet april) Semestern brukar, på dom företag jag jobbat på, vara klar i slutet på april. Kan nån snälla förklara för mig hur jag ska kunna lämna in en lapp till förskolan över en månad innan jag ens vet när jag kommer vara ledig?

Det bästa för i år är att Viktor MITT I SOMMAREN slutar på förskolan och börjar skolan. Javisst, 1:a augusti övergår barnomsorgen från förskolan till skolan. Han måste alltså sluta på sitt dagis och börja på skolans fritids. HUR kan man motivera att ett barn på 5 år ska klara av att bara gå hem från dagis en fredag och sen börja skolan på måndag. Utan inskolning, utan ordinarie personal (dom är ju lärare och har således sommarlov till 22/8 när skolverksamheten börjar) och utan nåt upplägg, det är ”bara” vanligt fritids. En sån här flytt skulle inte accepteras på ett enda företag där omorganiseringar ofta är välplanerade och långa processer. Men ett barn på 5 år ska tydligen klara det utan nån som helst stöd från personal och föräldrar (för dom jobbar ju).

Just i år är det lätt för mig att lämna in lappen. Viktor ska vara ledig från midsommar och 8 veckor framåt. Han kommer få en kanon sommar utan massa otrevliga överraskningar i form av extra personal som han aldrig träffat och nya ställen han aldigt varit på. Men det beror inte på att vi har extra semester eller snälla chefer. Nej, det beror på att båda Viktors föräldrar ska vara föräldralediga till hans småsyskon. Jag tycker det är för jävligt. Hade inte jag varit mammaledig och hans pappa tagit ut pappadagar för hans lillebror hade Viktor fått börja skolan, utan trygghet, utan hjälp, utan inskolning och utan ordinarie personal. Det bäddar ju verkligen för att han ska tycka om och känna sig trygg i sin skolstart.


Min fråga här blir alltså: Har förskolan egna regler för semester?
Finns det nån annan verksamhet där det anses normalt att alla får sin semester när dom vill och dessutom ska alla ha ledigt samtidig? Jag kan inte svara på när industrisemestern mer eller mindre försvann men den har då inte funnits sen jag började jobba 1999. Man får önska semester och kompromissa så att verksamheten fortfarande fungerar. I många fall får man dela arbetsuppgifter och ta på sig mer jobb dom veckorna man jobbar under sommaren för att ens kollegor ska kunna var lediga. Men det gäller tydligen inte förskolan! Där kan man bara stänga och lägga ner verksamheten när det passar? Men det är klart.Det blir inga dåliga försäljningssiffror eller stopp i nån produktion så det syns ju inte. Det är ju trots allt ”bara barn”.

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: