Livet

Vecka 35+3

Det här linnet var för ca 8 månader sen ett linne jag hade som klänning till leggings. Många av mina kläder är inte alls vad dom var numera. Hoppas några av dom får tillbaka formen och går att använda när magen är borta.
Idag blir det inget ansikte på bild. Ser ut som jag känner mig – överkörd. Nog för att jag har varit trött och sliten sista tiden men idag är det katastrof. Hoppas nästan på att jag håller på att bli sjuk eller nåt för ska det vara så här en månad till säger jag upp mig från jobbet.

Harry mår dock prima! Han joggar på där inne och tycker nog att livet leker även fast det börjar bli trångt. Idag är det 31 dagar till D-day. Snälla snälla Harry – gör din mamma lite glad och kika ut i alla fall liiite tidigare!

Från Familjeliv.se

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

0 kommentarer

  • Lina

    Fin mage! Min lilla kom i vecka 35+2 utan någon som helst förvarning… Hoppas du mår bra nu på upploppet! Kram

Kommentera

%d bloggare gillar detta: