Livet

Kvällpyssel

I helgen köpte vi nya pysselböcker till Viktor. Det blir lite dyrare än vanliga ritblock eftersom han slukar dom men det är så värt dom kronorna. Han älskar sina böcker och jag försöker hitta såna där det är både siffror, bokstäver, målarbilder och tänkarpyssel. Finns massa bra varianter men tyvärr finns det betydligt fler prinsess-glitter-rosa böcker än lite häftiga och coola varianter som tilltalar Junior. Dom nya vi har nu är en med dinosaurier och en med ToyStory-tema. Varför finns det mycket mer pyssel och rita-grejer för tjejer? Sen när ritar och målar inte killar??? Så jävla dåligt! Det är ju kanonbra träning för både läsning, räkning, koncentrarion, finmotorik när man färglägger och olika sätt att tänka.

Ikväll har han suttit i nästan en timme och målat och donat. Jag sitter med lite och läser vad man ska göra och färglägger lite om det är smått och svårt. I övrigt gör han det mesta själv. Min duktiga kille!
Nu sussar han och jag väntar på att Fredrik ska komma hem med lite sen middag. Sen blir det TV-kväll – det är ju föda-barn-program ikväll! Veckans bästa!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: