Livet

Briocher

Utbakade briocher på lördagsmorgonen. Nu väntar en timmes jäsning i rumpstemperatur innan gräddning. 

Redan i fredags gjorde jag degen till min allra första omgång Briocher. Jag hade själv inte en aning om vad det var men det är ett sött, lite sprött bröd som fransmännen glatt glufsar i sig till frukost. Det kalljäser i kylen i 12 timmar! så jag började som sagt i fredags för att få till frullebrödet till lördagsfrukosten. Verkligen värt mödan dock – underbart med varma bröd till nybryggt kaffe och färskpressad jucie. Riktig vardagslyx!

Färdiga briocher som bara väntar på att bli uppätna. Idag fick mamma med sig ett par som dom ska få provsmaka och sen fick hon även med en påse hem till mormor. Nästa gång ska jag ge mig på riktiga croissanter!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: