Livet

Sweet-chili kyckling med ris

Fick ju middagsgäst ikväll – finaste Elwira kom över på onsdagsmiddag. Det blev till att svänga ihop nåt på en fem-öring… Enligt principen ”Här i ditt kylskåp” blev det en sweetchili-kyckling med ris.

Har inget recept direkt men såsen gjordes på 2 delar grädde och 1 del creme-fraiche. Sen blandade jag i en stor vitlöksklyfta, en redig klick sweet-chili-sås och lite soya. Smaka av så att den inte blir för stark. Det är bättre att hälla på lite extra sweet-chili efteråt. Jag delade en kycklingfilé på längden och hällde över sås i små skålar för att göra det lite vardagspiffigt. Gräddade på 200 grader i ca 30 min. Till det serverades ris och en grönsallad. Enkelt, snabbt och jättegott!

Nu har Elwis gått hem med en plastpåse på huvudet. Jag har tonat hennes hår och det är alltid kul att se henne kuta hem med det där paketet på skallen. Lite TV har vi hunnit med och såklart massa babbel. En trevlig kväll. Fredrik är kvar på jobbet och lär inte komma hem på ännu ett par timmar så jag kastar in handduken och kryper i säng.

Nattinatt!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: