Livet

Logoped idag

Idag ska jag och Skrutt till Logopeden. Jag är lite smånervös inför hur det kommer gå och framför allt hur Viktor tar att liksom förstå att han ”pratar fel”. Det gäller ju bara en liten bokstav men ändå! Han är ju lite som jag och har väldans svårt att ta att man inte kan eller gör fel. Jag tycker fortfarande att det är sjuk jobbigt att inte kunna eller få påpekat att jag gör fel. Det är nåt jag måste jobba på men det är svårt! Vill ju så gärna gärna kunna direkt. Och gärna lite bättre än alla andra. En jobbig och rätt dålig egenskap.
Jag gör mitt bästa för att få Viktor nyfiken och få en tro på sig själv som gör att han vågar prova saker, smaka ny mat och inte ge upp när han inte kan. Det har blivit bättre och det är inga krokodiltårar som faller numera när han inte kan. Fredrik hjälper till massor med just det här – han har inte alls den här egenskapen utan är ytterst ödmjuk för att man inte kan allt från början. (Normalt funtade människor ser ju det här som en självklarhet men inte vi dårar med enormt prestationsbehov).
Oj vilken utsvävning det här blev, visar väl kanske ännu mer att fröken Werner oroar sig för dagens besök…
Återkommer med rapport om hur det gick i eftermiddag!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: