Livet

Ceasarsallad

Jag kommer aldrig mer köpa Ceasarsallad. Idag har jag gjort allt från grunden och det kan vara bland det bästa jag gjort (jag var väldigt hungrig). Köp aldrig mer en ceasardressing – att göra sin egen är inte särskilt svårt och är så väldigt mycket godare och krämigare än en köpt.

Recept kommer givetvis här:

3-4 kycklingfiléer
2 pkt bacon
hyvlad parmesanost
krutonger
romansallad

Skiva kycklingfileerna och stek. Stek även bacon och torka ur pannan (diska ej). Stek sedan tärnad formfranska med lite salt och peppar i pannan (blir kanongod smak av baconfettet). Skär upp sallad och hyvla parmesan.  

Caesardressing:
1 mks pressad citron
1 tsk dijonsenap
1 äggula
2 tsk vitvinsvinäger
3 sardeller, finhackade (jag hade inga sardeller, funkade utmärkt ändå)
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
1 dl finriven parmesanost
ca 2 dl olja (med neutral smak)

Blanda allt utom osten och oljan. Häll sedan ner oljan sakta och vispa kraftigt tills såsen tjocknar. Rör ner osten och rör om.

Servera i små skålar så alla får göra sin egen sallad. Så himla god och lite lyxig vardagsmiddag!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: