Livet

Havremuffins med äpple

När man är hungrig på fika men känner att man kanske borde äta nåt med i alla fall liiite nyttigheter i är dessa muffinsar perfekta. Dom innehåller havregryn och äpple så man blir både mätt och får fikasuget stillat. Kanonenkla att slänga ihop är dom också så det är bara fördelar! (Det här var mitt bidrag under gårdagens köksrivning – man är ju ingen byggare Bob just nu)

Den här smeten ska bara precis röras ihop så tänk på att inte veva på för mycket!
Ca: 8-10 muffins

5 dl vetemjöl
1-2 dl havregryn (beroende på hur mycket tuggmotstånd och grovlek du vill ha)
3 tsk bakpulver
½ tsk salt

Vänd ihop alla torra ingredienser i en bunke och ställ åt sidan.

150 g smält margarin
3 dl mjölk
2 ägg

Vispa äggen ordentligt och blanda i margarin och mjölk. Häll försiktigt ner mjölblandingen och rör precis ihop till en smet.

1 äpple i små tärningar
1 äpple i klyftor

Blanda äppelbitarna i kanel och socker så att dom blir helt täckta.
Rör försiktigt ner äppeltärningarna i smeten.
Fyll formar till kanten. Bäst blir det att använda tjocka formar alt. silikon och ha en muffinsplåt. Det är tung smet så dom trycker lätt ut formarna annars.
Tryck i 1-2 äppelsklyftor i varje muffins. Avsluta med att strö lite kanel/socker-blandning över muffinsarna som crust.

Grädda på 180 grader ca: 20-25 minuter.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: