Livet

Vecka 27+4

Ber om ursäkt för bildkvalitén men den jättestora kanonkulan syns ju i alla fall!

Är i vecka 28 nu så det går framåt. Idag har jag dock gjort en praktvurpa på parkeringen så det är mer ont än vanlgit. Smällde i knäet ordentligt och ryggen fick sig en extra törn eftersom jag försökte svänga runt så mycket som möjligt för att inte magen skulle hamna i kläm. Stackars Viktor va med och blev ju helt förtvivlad. Han började gråta och undrade om Lillebror blev mosad och inte skulle komma ut sen. Mitt lilla hjärta! ♥
Det skär ju i hjärtat att se den lille skrutten blir så ledsen över lillebror i mammas mage.
Hur som helst gick det väl bra ändå under omständigheterna. Nånstans sitter konståkningsnerverna kvar så konsten att ramla ”rätt” funkade. Har ont i knäet och ryggen men jordgubben sparkar glatt vidare där inne så han verkar nöjd.

Inte ens 6 veckor kvar att jobba innan jag ska ha massa ledigt och bara ladda inför förlossning och mammajobb!
Längtar så sjukt mycket!

Från familjeliv.se

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: