Livet

Passionstiramisu med hallon

Åhh – en mycket trevlig kväll hos bror igår med massa god mat och mys. (Kom-i-håg-lapp till mig själv – Måste ha en öppen spis i framtida hus).
Vi bjöds på en ytterst mumsig thaigryta och jag åt givetvis mer än jag borde gjort. Men sötast för kvällen var helt klart Leo som mer inhalerade sin mat än åt den. Med händerna dessutom – så söt!!!
Efter maten blev det massor med snack i soffan och sjävklart avhandlades en del bebisprat. Både jag o Camilla är ju toktjockisar, med bara 4 veckor mellan beräknad förlossning. Ska bli väldigt trevligt att ha sällskap i mammaledigheten!
Mitt bidrag för kvällen var efterrätt och den här smarriga saken var inte sista gången jag gjorde. Mycket gott! Väl värt att testa.

Bilden är från Fredriks mobil så färgerna är väl inte dom bästa tyvärr…

Passionstiramisu med Hallon

4 st passionsfrukter
2 äggulor
½ dl socker
250 g (1 bruk) mascarpone
juice från en ½ lime
starkt kaffe (1 kopp)
8 st savoiardikex
2 dl vispad grädde
kakao till garnering
2 dl hallon

Gör så här:

Vispa äggula och socker fluffigt (elvisp). Blanda i passionsfrukten.
Blanda ihop äggblandningen med mascarpone och smaka av med limesaft.

Doppa snabbt ner kexen i kaffe (som måste vara kallt)

Lägg 1 kex i botten på varje serveringsskål, lägg sedan ett lager passionsröra. Ett lager kex till och toppa med
vispad grädde. Ställ i kylen fram till servering.

Vid servering. Pudra över kakao och toppa med hallon.

0 kommentarer

  • Camilla

    Den här är helt klart en ny favorit hos mig! Så himla gott! Tack!Men du, mascarpone är ju gjord på komjölk…har du ersatt den med något annat för oss laktosintolleranta?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: