Livet

Hemrostad Musli

God Morgon!

Här har vi börjat morgonen med en ordentlig frukost och tända ljus. Ljusen är visserligen mest för att få liiiite extra värme men det höjer ju helt klart mysfaktorn också.
Samtliga familjemedlemmar startade frukosten med yoghurt och min egna musli. Så himla god! Jag blandade i både det ena och andra så nu har vi en STOR burk som räcker ett tag. Jag kan verkligen rekommendera att testa göra egen musli. Det va hur enkelt som helst och blev riktigt bra! När man väl gjort grunden kan man blanda i lite vad man tycker. Jag gjorde den här naturell men nästa omgång ska nog få sig en rejäl puff kanel också!

Min grundblandning bestod av:

6 dl havregryn
1dl vetekli
1 påse hasselnötter
1.5 dl vatten
3 msk honung
3 msk olja
4 dl puffat ris
2 dl hackad torkad frukt
2 dl russin

Blanda havregryn, vetekli och de hackade mandlarna/nötterna i en bunke.
Värm vattnet och lös upp honungen i det. Tillsätt oljan och häll alltsammans i bunken och rör om ordentligt. Häll upp grynblandningen i en långpanna och grädda i mitten av ugnen i 200 grader, 15-20 minuter, tills den är torr men inte för mörk. Rör om då och då.
Tillsätt sedan puffat ris och torkad frukt och förvara torrt i en burk med lock.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: