Livet

Vecka 26

Tog nya bilder idag. Känns som om jag är STOR SOM ETT HUS! Och bilderna talar väl för att jag känner rätt… Haha, vilken jättemage och det är lååångt kvar. Sover väl sådär, senaste veckan har allt blivit en liten aning värre. Upp och kissa, dricka, kramp i vaderna, svårt att vända sig och tungt o andas. Sen har jordgubben börjat med att köra ett nattligt träningspass också. Lagom svårt att sussa när nån tränar upphopp rakt i revbenen på en… Men det är ändå trevliga problem – hellre det än att inte känna av honom!

Annars är man uppklädd och så här hemma. Jag smyger runt i pyjamasbyxor från H&M och Viktor sitter i hel mysdress och kollar film. Vi har en riktigt mysig semestervecka här hemma.

Från Familjeliv.se

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: