Livet

Vit Mascarponechokladtårta med hallon

Mitt bidrag till Louise fullständigt otroliga nyårsmiddag var efterrätt. Riktigt mumsig tårta med vit choklad och mascarpone. Rätt enkel att göra också – sånt gillas!

Ingredienser
Botten:
8 st  digestivekex, (ca 125 g) 
50 g  rumsvarmt smör 

Fyllning:
300 g  vit choklad 
1,5 dl  dl vispgrädde 
250 g  mascarponeost 

Garnering:
0,5 dl  florsocker 
Färska Hallon 
  
Gör så här:

1. Lägg kex och smör, skuret i mindre bitar, i matberedare monterad med en kniv. Kör ihop till en smulig blandning. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Ställ kallt.
2. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden i en liten kastrull. Ta kastrullen från värmen och smält blockchokladen i den varma grädden under omrörning.
3. Lägg färskosten i en bunke. Blanda i chokladen, gärna med elvisp. Bred ut fyllningen i formen. Låt stelna ca 6 timmar i kylskåpet.
4. Pudra hela tårtan med florsocker och lägg på Hallon. Jag tog dessutom lite riven vit choklad och silverkulor för att få lite extra nyårsfeeling.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: