Livet

Engelska Scones

Hemma från jobbet och så galet fikasugen! Kände dock inte för nåt sött så efter lite raskt letande hittade jag ett nytt recept på Engelska Scones. Lite annorlunda men dom blev superfina! Små söta saker med underbar smak – förmodligen beroende på att det är nästan en dl tjock grädde i receptet. Nu blir det varma scones med smör o ost och nybryggt kaffe!

Kanonenkla att göra!

Engelska scones
ca 10-15 st

4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl mjölk
3/4 dl vispgrädde
Pensling
2 msk vispgrädde

Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg. Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut rundlar med ett litet glas. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 min.

Receptet hittade jag hos Viktoria som har bloggen matplatsen.

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: