Livet

Vecka 23

Besök hos barnmorskan nyss. Jag har inte gått upp ett kilo vilket jag tycker är skitbra men barnmorskan är av annan åsikt. Det hjälper tydligen inte att man har massor att ta av.. Man ska tydligen gå upp ändå. Lite taskigt järnvärde och order om att hinka i mig nypon- o blåbärssoppa. Det är väl bara att lyssna och göra som man blir tillsagd.
Harry (Fredriks arbetsnamn som nu börjar smitta av sig på alla) mår däremot strålande och far runt som en projektil i magen. Han har kanonfint hjärtljud och tycker livet leker. Bara mamma som har åsikter om att bli sparkad på inifrån när man mår illa!

Från Familjeliv:

Vecka 23

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: