Pyssel och Fix

SNÖ på bloggen!

Whii! Hittade ett tips på hur man får snö på bloggen! Blev rätt fint va?
Självklart delar jag med mig hur man gör.. det va kanonenkelt för blogg.se – vet dock inte hur det funkar på andra plattformar..

> Gå till Design – Dina Kodmallar
> Leta upp </head>
> Lägg denna kod:
<script type=”text/javascript”> Width =1200; // Height =8000; // Count =30; // MaxStep=3; // MinStep=1; // MaxFlake=7; // MinFlake=4; // PosX = new Array(); PosY = new Array(); StepX = new Array(); StepY = new Array(); StarSize=new Array(); for (i = 0; i < Count; i++) { PosX[i] = Math.random()*Width; PosY[i] = Math.random()*Height; StepX[i] =MinStep+Math.random()* -MaxStep; StepY[i] =MinStep+Math.random()* MaxStep; StarSize[i]=MinFlake+Math.random() * MaxFlake; document.write(”<div id=’Obj” + i + ”’ style=’position:absolute; left:0px; top:-20px; z-index:10000; visibility:hidden; color:#fff; font-weight:normal; font-family:Verdana; font-size:”+StarSize[i]+”pt’>•</div>”); } function animate() { for (i = 0; i < Count; i++) { PosY[i] += StepY[i]; PosX[i] += StepX[i]; document.getElementById(”Obj”+i).style.visibility = ”visible”; if (PosY[i] > Width || PosX[i] > Height || PosX[i]<0) { // starta om från toppen av sidan när mitten nås PosX[i] = Math.random()*Width; ///2 PosY[i] = -20; StepX[i] = MinStep+Math.random()* -MaxStep; StepY[i] = MinStep+Math.random()* MaxStep; } document.getElementById(”Obj”+i).style.top = PosY[i] + ”px”; document.getElementById(”Obj”+i).style.left = PosX[i] + ”px”; } setTimeout(”animate()”, 50);// hastighet } setTimeout(”animate()”, 1000); </script>
ovanför </head>
> Klicka Spara kodmall
> Om du vill ha snö på alla sidor på bloggen måste du även lägga in koden på Inläggsidan,Kategorisidan och Arkivsidan.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: