Livet

Chokladtoppade kokostoppar

Nåt som är väldigt gott – och väldigt enkelt att göra – är kokostoppar. Jag som tillbringat mer eller mindre halva dagen i soffan blev överj-vligt sötsugen nu på eftermiddagen. Det är få ingredienser och bara att röra ihop. Jag hade lite blockchoklad kvar sen nåt godisbak som fick vara piffning. Mums till TV-kvällen!

5 dl kokosflingor
50 g smält smör
1 dl socker
2 ägg
Limesaft

Ev. choklad till dekoration

Gör så här:

Smält smöret och rör sen ihop alla ingredienser till en smet. Blir den för rinnig kan man ”torka upp” smeten med majsmjöl.
Låt smeten svälla i ca: 10 min.
Forma toppar direkt på bakplåtspapper eller använd små cupcakes-formar som jag gjort. Jag tycker dels att det är finfint med små formar men sen är det rätt praktiskt. Man slipper kladd och ha nåt att hålla i.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 min. (Lägg på aluminumfolie om topparna blir lite för bruna)
Smält blockchoklad och ringla över för dekoration alt. om du inte använt formar – doppa topparna i choklad så får dom en fin chokladbotten.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: