Livet

Vecka 21

Bilder på nya mysisen och en på magen. Jag växer och frodas skulle man kunna säga… Mätte 23 cm i onsdags så jag ligger högt på kurvan men är inte ENORMT stor ändå. (Känns ändå som om jag är stor som ett hus – det är ju till april kvar!)

Man känner sig inte så supersexig på dom här bilder kan jag säga.. Men va fasen, lika bra att inse sanningen 🙂

Från Familjeliv.se

Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

 

Sammanfattning:

Foglossning – check!
Bäckenuppluckring – check!
Samlar vatten – check!
Stor som ett hus – check!

Men! Jag har inte halsbränna och det tackar vi för. Det har jag haft typ 2 gånger i mitt liv och det va HEMSKT!

0 kommentarer

  • annika

    Jisses vilken tjockis du har blivit! ;)Och trosorna i förra inlägget, det ÄR dom bästa i heeela världen! Har endast såna! love love love! 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: