Livet

Wienernougat

En av mina favoriter när det kommer till chokladaskar är Wienernougat. Tyvärr är ju lådorna ganska stora (vilket betyder ett efterföljande illamående) och dessutom inte så billiga. Av dom två skälen får jag alltså vid ytterst sällsynta tillfällen mumsa i mig sån här godingar. (Det är när man är hemma hos någon som bjuder och då måste man snabbt lägga upp en plan för dels hur man ska kunna sno åt sig så många som möjligt och dels vart man ska gömma undan bevisen i form av pappret som är runt varje pralin. Jobbigt)
Blev därför strålande glad idag när jag sprang över ett recept på just det  här favvogodiset. Det va ju kanonenkelt att göra och blev näst intill på pricken som orginalet. Wiho! En solklar ny medlem i godisreportoaren!

Gör så här:

200g Nougat
150g Mörk Choklad
2 dl rostade Mandelflagor

Smält nougaten tillsammans med chokladen över vattenbad.
Rör ned mandelflagorna och häll smeten i en klädd liten form.
Låt stelna i kylen och skär sedan i bitar.
Förvara i kylen eller ute (det hör liksom till att julgodis ska vara ute och tas in i lådor med lite snö på)

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: