Livet

Uppenbart toabesök

Jag var just på toa och helt plötsligt (direkt efter en tanke om att det luktade skitilla och att det återigen är massa snuskiga chaufförer som pissat ner tjejtoan) slog det mig att jag är missnöjd. Missnöjd och nästan lite bitter. Icke bra! Inte så att jag tänker hoppa-från-en-bro-för-att-jag-är-bitter-på-livet-bitter men lite.. jag vet inte.. bitter på mig själv? Nåt åt det hållet. Jag sitter liksom fast nånstans mitt i mellan nöjd och bedrövad. Ni vet när allt egentligen är bra men det finns massa små skitgrejer som gör att man känner sig svindålig. Typ det är fint och städat hemma men jag vet att bara man kikar i valfri låda eller garderob så ser det ut som skit. Ibland blir jag sådär besvärad över att jag inte är en sån där perfekt människa som alltid har fint i lådor o skåp, har alla krämer i badrumsskåpet från samma serie och matchande handdukar. Jag skulle verkligen vilja vara en sån som äter nyttig frukost med gröt och inte bara slänger ett par rostisar i brödrosten och klunkar i mig i ett glas juice. Jag vill vara en sån där som alltid tvättar i tid (innan locket till tvättkorgen inte går och stänga) och en sån där som avsätter tid för att skrubba, fila och peela sig så man alltid är len och piffig. (jag är glad om jag hinner slänga i en inpackning i håret nån gång i halvåret).

 

Just nu känner jag mig ful, tjock (ja, jag vet, det hör liksom till just nu.. men ändå) ofixad och glåmig. Fattar inte att det ska vara så svårt att hitta lite tid till att svänga förbi solariet eller ta en timme och städa en garderob. Jag kan inte för mitt liv förstå hur jag kan hitta tid till att baka men inte till att göra en fruktsallad. (Det blir ännu märkligare när man tänker på att jag måste till ICA för att kunna baka men kan ta med frukt från jobbet för att göra fruktsallad). Hemma har vi mysigt! Alltså verkligen mysigt. Jag älskar vårt lilla hus!! Visst, vi behöver göra vissa stora grejer som att renovera köket för att det ska bli perfekt men det är liksom ändå HELT ok nu. Men varför vantrivs jag då mellan varven? Jo, för att jag själv slarvar och SER TILL att jag vantrivs. Mycket intelligent av mig! (eller inte). Mamma har under hela min uppväxt kört med mantrat ”var sak har sin plats” och i hennes värld betyder det ”lägg tillbaka det du tagit fram där DET SKA VARA” . I min värld verkar alla saker ha sin plats på typ bordet, stolen eller golvet där jag sist använde det och inte alls i skåpet där jag hade det från början. Sjukt märkligt! (Och ja mamma, bittert att jag inte gick att lära! Du gjorde verkligen ditt bästa!)

Finns en hel del annat smått och gott som spär på den här bittra inställningen och känslan men det är tyvärr lite större grejer som jag inte bara kan lösa själv för att jag får för mig det. En del är gamla ekonomiska missar som jag fortfarande får sota för och andra är gamla dåliga val jag än så länge inte kunnat vända till nåt bra. Dom här sakerna vet jag kommer lösa sig och det känns helt ok att det tar lite tid. Det är allt det här ENKLA som städning, fixning och piffning jag irriterar mig så överjävligt på att jag inte gör.

 

Tillbaka till toabesöket. (som efter att näsan vant sig med stanken gick till belåtenhet) Den här högst otrevliga bittra bismaken (som förvärras av den nytillkomna halsbrännan – underbart med graviditet ibland) måste åtgärdas. Jag blir ju snart 30+ och jag kan fan inte bli 30+ och vara bitter och ostrukturerad. Jag kan inte bli 30+ och vara ful, fet och glåmig! Då kommer jag ju kanske misstas för att vara 40+ (hemska tanke). Något måste hända! Något måste ske som får den här snart 30+, småbarnsmorsa och (just nu) bedrövade surpuppan att rycka upp sig. Oavsett onda ljumskar och rygg kan man ju inte bara titta på under förfallet. Men vart börjar man? Städa strumplådan eller skura köksgolvet? Solariet eller fila fossingarna? Och hur ska man få upp en vintertrött (gravid) vinterkropp i tid för att koka gröt, bädda sängen och sminka sig innan jobbet? Krävs förmodligen mer än ett toabesök för att begrunda och planera en sån förändring. Med tanke på att jag dessutom måste planera in att ha ÄNNU mindre tid i april måste jag hotta till mig som tusan innan jordgubben kommer. (för man kan ju tänka sig förfallet DÅ och utgångsläget är illa nu – med en bebis till är det kört!)

 

Slutsats: Kvällen ikväll ska ägnas åt (utöver tvättiden som ÄNTLIGEN är bokad och som inte under några omständigheter får missas/struntas i/glömmas)  att planera om lite. Struktur måste in! Jag känner att jag gör den här planeringen ganska ofta, dock utan resultat, men hoppas på att uppenbarelsen under toabesöket gör att det finns lite mer tryck och inspiration (sjukt inspirerande med toaletter ju) till att faktiskt få till det!

0 kommentarer

  • Mamma

    Det var förskräckligt vad du tar i idag, det gör mej glad att du tänker på mammas recept "var sak har sin plats" och ju mer man lever efter detta koncept desto mindre behöver man städa.Kram från Din lata mamma

  • Jenny

    Jag tycker att du verkar hinna med både dig själv och alla andra så du ska verkligen inte känna dig så missnöjd. Jag tror att du måste sänka kraven på dig själv en smula för snart med en liten (igen)hinner man ingenting kan jag lova. Inte till en början iallafall, det är en hård prövning. Jag anser också att "var sak har sin plats", man slipper liksom dubbeljobba med allt om saker och ting hamnar på sin rätta plats på en gång. Du verkar hinna med hur mycket som helst, jag har undrat ett tag om du aldrig sover men det antar och hoppas jag att du gör. Vi ses på lördag!!! KRAM!

  • Design by M

    För bara några minuter sedan hittade Design by M sin väg till Facebook! Kolla in sidan och klicka på gilla knappen. Tre stycken bland dem första 30 kommer att få vars två extremt snygga, personligt designade headers från det växande design företaget Design by M .. Så vad väntar ni på? Gå in och gilla och vinn!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: