Livet

Måndagsmorgon!

Fy vilken måndagsmorgon… Hade gott om tid imorse och kunde i lugn och ro äta frukost. Helvetet började ju givetvis i samma sekund som min helvetesbil blev inblandad. Kommer ut till bilen som en michelingubbe. Min nya röda dunjacka är ju stor som ett tält för att jag ska kunna stänga den. Praktiskt för magen – INTE så praktiskt när man måste klättra in i bilen från passagerarsidan. För så måste man göra om man äger en Seat. Så fort det blir minusgrader fryser hela, och då menar jag hela, bilen igen och man får helt enkelt klättra in där man få upp den. (Jag är glad att det blev passagerarsidan, magmåttet kommer göra det klurigt att ta bakluckan). Fick i alla fall igång skrället. Förvånansvärt nog startar den jämt men det hjälper ju inte så mycket när man varken kommer in eller ut och inte ser ut genom nån av rutorna eftersom dom är lika igen-isade på både in- och utsidan. Till min stora glädje (eftersom jag redan håller på att svettas ihjäl i min jättejacka och gärna jobbar lite extra) så når jag inte heller att skrapa. Jacka, mage och väldigt trång parkeringsplats gör att jag inte orkar/kan/når trycka tillräckligt hårt för att få bort isen. Jag ger upp när jag har i alla fall en liten lucka jag kan kika igenom. Kryper in i bilen igen och sätter mig och väntar på att jag ska få samma lucka att titta genom ifrån insidan. Hinner få iväg ett mess till jobbet om att jag blir sen. Dom vet som tur är hur min bil är och bli inte förvånade. Backar försiktigt och tar mig ut från parkeringen. Nu till dagens absoluta höjdpunkt (ur ett mycket negativt perspektiv)! När jag svänger högersväng i Infrarondellen har min förardörr helt plötsligt fått för sig att smälta så mycket att den helt enkelt går upp. Mitt i rondellen slängs min dörr helt upp på vid gavel. JÄVLA HELVETES SKIT!!! Tänk om nån kommit. Tänk om någon hade kört om. Tänk om jag träffat en annan bil. Tänk om jag krockat. Får ju såklart panik, får igen dörren och ringer Fredrik. (Vad jag nu tror att han ska göra hemifrån?) Kör i snigelfart med gråten i halsen vidare mot jobbet och lovar mig själv att ringa banken när jag kommer till jobbet. Ny bil! Ny bil! Ny bil!

En sån här funderar jag på! Den borde jag ju kunna både komma in i och köra fast det är vinter…

God morgon förresten!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: