Livet

Småkakor

Till söndagskaffet måste man ju ha nåt gott. Slängde ihop två sorters kakor. Tyckte det lät lite överambitiöst med 7 sorter och det va ändå inget ”riktigt” kafferep så…
Mina favvo är finska pinnar och schackrutor – så gott och så enkelt att göra!

Mördeg gör enklast i matberedare men man kan stå och knåda för hand..

200g rumsvarmt margarin
1 dl socker
4½ dl vetemjöl

Finska pinnar: Rulla ut fingertjocka rullar och lägg tätt ihop. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och finhackad mandel (mandeln behöver inte skållas innan). Skär i ca 5 cm långa bitar och lägg på bakplåtspapper.

Schackrutor: Dela degen och blanda i 1 msk kakao i ena halvan och 1 msk vaniljsocker i den andra. Rulla ut lite tjockare rullar än finska pinnar. lägg en ljus och en mörk bredvid varandra och sen tvärtom om ovanpå. Skär kakor och lägg på bakplåtspapper.

Grädda på 175 grader i 10 minuter.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: