Livet

Höstmuffins

Blev sugen på att baka och med nya muffinsformar (köpte i den där nya inredningsbutiken igår) föll ju valet givetvis på muffins. Hade inte pryttlar hemma för cupcakes med topping så då får man stoppa hemligheterna inuti bakverket istället. Det är ju höstväder så nåt höstigt som äpplen hade ju varit super. Men, jag som jobbar med frukt hade inga äpplen hemma. I brist på annat kikade jag genom frysen och hittade rabarber från i somras. Med lite kanel, vaniljsocker och citron blev det här riktiga smakbomber som passar perfekt till tända ljus och fredagsmyset ikväll.

• 1 Rabarberstjälk
• 2 msk Smör
• 2 msk Ljus Sirap
• 2 tsk Kanel

• 2 Ägg
• 1 ½ dl Farinsocker
• 2 tsk Vaniljsocker
• 1 knapp msk Bakpulver
• 1 tsk Kanel
• 4 dl Vetemjöl
• saften av 1 Citron
• ½ dl Mjölk
• 100g smält Smör

Gör så här
Skiva rabarbern i 1 cm tjocka bitar.
Stek mjuka i smör, sirap, och kanel.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Tillsätt citronjuice, mjölk, smält smör och rabarberbitarna. Rör om.
Sikta ned bakpulver, kanel och mjöl i smeten. Rör om.
Fördela smeten i muffinsformar nedsatta i muffinsplåt.
Grädda i mitten av ugnen i 175°c, ca 15-20 min.

Psst.. Smaka inte på smeten innan den är gräddad. Jag smakade och den smakar skit rent ut sagt. Alldeles för mycket citron och bakpulver. Blä! Men efter gräddningen blev dom kanon!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: