Livet

Frozen Mascarpone cheesecake

Ahhh… Picture it!

Söndag eftermiddag, hemma själv (Fredrik fick sticka och jobba vilket är trist men ibland är en söndageftermiddag själv det bästa som finns). Sex and the City säsong 3 från Shoeboxen är på, kaffet är nybryggt och huset är tomt och tyst. Ahhh.. såå himla skönt att bara vara ibland. Till detta intas en stor bit av den bästa cheesecaken jag någonsin gjort. Lovade ju er receptet tidigare och här kommer det nu äntligen.

Frozen Mascarpone Chessecake


4st ägg
1,5dl strösocker
1st citron, skalet
250g mascarponeost
4dl vispgrädde
1pkt digestivekex
25g margarin

Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
Rör ner mascarponen.
Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
Nyp ihop smulorna med margarinet så att det liknar en smuldeg.
Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
Frys smeten i många timmar, så att den är lättfryst vid servering. (Det står 3-4 i receptet men den praktiskt taget rann ut efter den tiden så förslagsvis gör kakan på morgonen och servera den på kvällen)
Servera med bär el färsk frukt.

En kommentar

  • Camilla

    Antalet dl och gram försvann eller så har du skrivit det i hemlig kod eftersom jag inte kan se några nuffrer 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: