Livet

Bounty Cup Cakes

Det börjar en ny tjej på jobbet idag och jag tänkte vara lite trevligare mot henne än va tjejerna va mot mig när jag började (jag va den 4:e på 5 månader som började så dom va lite trötta på nya och inkompetenta människor så dom säkrade väl upp för att jag också va ett pucko 🙂 ) Hur som helst så kommer då en ny tjej kommer idag skakade jag fram lite bunkar och recept igår. Reslutatet blev det här

Recept från Leila bakar!

Cupcakes
1 1 dl kokosflingor
75 75 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 2 st ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
100 100 g smör
0.75 0.75 dl kokosmjölk
2.5 2.5 dl vetemjöl
1.5 1.5 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
2.5 2.5 msk kakao av god kvalitet
1.5 1.5 msk kallt kaffe
6 6 st bountystänger

250 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1.5 1 dl vispgrädde
21 1 nypa flingsalt
1 1 msk smör
100 100 g philadelphiaost

Sätt ugnen på 175 grader.
Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.
Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter.

Låt svalna.

Glaze

Hacka chokladen fint i en bunke.
Koka upp vispgrädde och flingsalt och häll den över chokladen under vispning.
Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.
(Blir glazen för syrlig är det bara att hälla i lite kakao och/eller florsocker)
Spritsa glazen över cupcakesen.
Garnera med kokos.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: