Pyssel och Fix

Ny trappa!

Vi ska ju börja med lite mer omfattande pyssel hemma i höst. Först ut blir nog trappen!
Vår trapp är i original sen stället byggdes på 70-talet. Den är underbart vacker i riktigt gulnad furu med en strålande bajsbrun plastmatta på trappstegen. Tanken är att vi ska måla hela trappen vit och sen lägga ny granitgrå matta på stegen. Egentligen skulle man ju vilja göra nåt mer raffinerande men det är inte så lätt att fixa själv och köpa är ju uteslutet – det är galet dyrt med trappor har jag konstaterat. Kikade runt lite på nätet och nåt i den här stilen skulle man ju gärna ha hemma…

Dom här är ju i alla fall nåt i samma stil som vi har men kostar ungefär halva vårt lilla radhus. Det va när jag såg priset som det verkligen spårade ur. Då hittade jag dom här…

Den här glashistorien är inte ens prissatt så den känns helt inom vår budget!

Till slut insåg jag vad mitt största problem är. Jag behöer helt enkelt en större hall – typ nåt i den här stilen!

Sen vaknade jag och kom fram till att det kanske är bättre att jag söker på ”renovera trappen själv”. Hittade då den här och det är väl nånstans här jag hoppas på att hamna när vi är klara… Alltid kul att tappa verklighetsuppfattningen en stund men det är sällan lika kul att vakna upp. Men va fan, den kommer bli fin när den är vit. Och vi kommer kunna strosa upp och ner och känna oss sjukt stolta över att vi har fixat den själva.

3 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: