Livet

Vita i äkta skinn

Nej, det går inte. Svarta skor funkar inte till någon av klänningarna som jag har på förslag till bröllopet nästa vecka. När jag ändå var i Kista ikväll passade jag på att smita in på skoaffärerna. Som jag misstänkte blev det en stor besvikelse. Jag vill inte ha skor som består av plast, glasbitar och nitar. Jag vill inte ha klackar som passerar höjden av en skollinjal. Skor i år kan man tydligen bara köpa om man är 14 år och 145 cm lång. Skulle jag (om jag överhuvudtaget skulle få i fötterna alltså) få på mig ett par av dom där pjucken skulle jag se ut som en 190 cm lång (och stapplande) transa från Malmskillnads. Med sur min gick jag till slut in på Vagabond utan några som helst förhoppningar. Jag hade snarare lite besk smak i munnen för jag visste att OM jag skulle hitta ett par passande skor här skulle dom med allra största säkerhet överskrida den obefintliga budget jag hade för skor. Passerar hylla efter hylla fylda med höstskor, för det är viktigt att köpa fodrade vinterstövlar i juli, man vet aldrig när första snön faller! Hatar att det inte bara är modehusen som jobbar en säsong i förväg numera, det är tydligen tänkt att hela mänskligheten ska shoppa för ett halvår framåt. Larvigt! Till slut kommer jag så till REA-hyllorna. För sommarskorna REAs givetvis nu, det är ju mellan ”sensommar-och-förhöst rea”. Det är alltså rean som är MELLAN ”sommarrean” och ”höst-inför-vinterrean”.  Den människa som köper en enda sak till fullpris nu för tiden kan ju bara vara idiot, eller möjligtvis karl. Att dom inte fattar det här med rea är en historia för sig. 
Mitt bland dessa rea-skyltar ser jag då dom helt plötligt. I skinn (även på insidan), vita, med klädd klack i vettig höjd. Enkla, stilrena och alldeles perfekta. På REA. Ibland finns det nån där uppe (måste vara en kvinna) som förstår mig. Kom hem nyss och öppnade lådan, luktade – skinnskor som legat i sin kartong luktar underbart för infö till er som inte är maniska luktare. Dom står nu och väntar på att bli ingådda inför nästa helg. Ahhh… dom som säger att nya skor inte gör en lycklig ljuger. Eller har aldrig fyndat på REA. Jag har gjort både och idag. DET mina vänner, det är en bra dag.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: