Livet

Semesternoja del 2

Semester. Längtar. Men ändå inte. Känner mig ju inte riktigt bra heller. Så är det alltid. Precis när man äntligen ska få vara lite ledig och ta det lugnt så blir man sjuk. Kroppen har slitit med en så länge att när den vet att det närmar sig ledighet slappnar den av. Jag förstår den. I mitt fall får den stackaren sova för lite, hetsa för mycket, äta för mycket, dricka för lite vatten och stressa på tok för mycket. Vem fan skulle inte vilja lägga sig ner och dö efter att ha haft det så i ett antal månader. Jag inbillar mig ju att jag tar hand om mig själv. Och det stämmer väl till viss del. Visst, jag rör på mig och har dragit ner nåt oerhört på skräpmat och godis. Alkohol och nikotin är inget jag direkt överkonsumerar så där behöver jag inte ha dåligt samvete men sen kommer vi ju till det kanske viktigaste av allt – sömnen. Jag sover för lite. Lägger mig för sent och upp tidigt. Jag har på senare år dessutom sovit rätt kasst i omgångar. Just nu är det en bra period men det känns att man går runt på 5-6 timmar istället för dom där välbehövliga 8. 

Önskar jag kände mig såhär. Men jag är inte riktigt där ännu. Förhoppningsvis kommer jag ligga såhär om ett par veckor eller så..

Så nu kommer då dom där veckorna man ska bli pigg på. Jag har för första gången 4 veckor i sträck. Nu tänker ni att det här har vi ju redan hört hundra gånger om och dessutom läst om i bloggen för bara ett litet tag sen. Och ja, det stämmer, men jag har inte tjatat klart om det här. Inte alls. Jag ska ha massa lediga veckor med Liten som jag känner måste göra jätteroliga för både honom och mig. Och så vet jag att Fredrik inte kommer kunna vara ledig. Det är ju hela grejen med semester.

 

Jag är trött. Hela jag är liksom trött. Det har rullat på snabbt i vår och sommar med massa på jobbet och framför allt massa egna projekt på sidan om. Det har varit kul och jag har gjort massor med roliga saker och framsteg på massa fronter. Men nåt känns ändå stressigt. Det är ju mitt stora problem. Fredrik säger att jag aldrig har fjäderproblem, jag har hönor eller kalkoner redan från början. Alla problem är liksom stora för mig. Har tänkt att göra så här i alla fall. Från midsommar och ett par dagar framåt tänker jag inte planera en enda sak. Jag tänker sova, leka med Liten och bara vara. Han och jag (och hjärtat så mycket han kan förstås!). Kanske åka och bada eller åka till Grönan. Små spontana saker som inte kräver så mycket av varken mig eller min omgivning. Jag ska försöka att verkligen ta igen mig. Hoppas jag lyckas.. Nu är det snart bara två dagar kvar…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: