Livet

Spara in på våra barn?!

Hur kan kommuner i vårt lilla snorrika land ens komma på tanken? Var och varannan dag pratar jag med stackars kokerskor på förskolor, skolor och äldreboenden som inte får handla det dom behöver. (På äldreboenden sparas det minst lika mycket, om inte mer, men just nu är jag mest upprörd över hur vi tar hand om våra små människor) Flera av kommunerna som handlar sina frukter och grönsaker hos oss har alla möjliga ”regler” som kokerskor måste följa. Det är budgetar och besparingar. Ett exempel är en kommun där förskolorna inte får handla någonting som kostar över 20kr/kg. Kan ni gissa hur många frukter som kostar under 20kr/kg när det har varit så här lång vinter? Det är inte många! Dom barnen får aldrig smaka en jordgubbe till midsommar eller en paprikaskiva på mackan till mellis.
Vidare har vi kommuner som anser att eftersom det är en rik kommun så kan föräldrarna köpa frukter till barnen själva. Man menar alltså att det inte behövs frukt på dagarna utan det kan barnen äta när dom är hemma. Vad är det för jävla resonemang? Är alla föräldrar rika då bara för att kommunen är rik på pappret? Man drar in på FRUKT för BARN för att spara in ett par slantar. (Slantar som går till så mycket annat korkat att jag kan hålla på hela natten, men det tar jag en annan gång). 
Barn går långa dagar på dagis nu för tiden. Många äter alla sina mål utom middag på förskolan. Föräldrarna jobbar och det snurrar på allt fortare för dessa små underbara människor. Dom kan inte påverka eller få sin röst hörd. Dom kan inte själva säga vad dom behöver eller vill ha. Det är upp till oss vuxna att se till att våra barn får det bästa vi har att erbjuda. Och det är på dessa, dom allra allra viktigaste, dom som sen ska jobba i massa år för att säkra upp vår välfärd och i och med det kanse se till att kommungubbarna som drar in deras frukt kanske själva ska få en på sitt äldreboende. Det är för dessa små människor man drar in på nåt så viktigt, och något så larvigt billigt i det stora hela, som frukten till mellis. Ibland skäms jag för att vara en vuxen i det här jävla samhället! Tack och lov är Viktors dagis privat och kan ge alla ungar den där så viktiga frukten.  

Kommentera

%d bloggare gillar detta: