Livet

Kriget om spriten

Blev en stressig eftermiddag/kväll igår. Det var uppenbarligen väldigt länge sen jag krökade på valborg för jag och Viktor gick glatt mot systemet för att köpa ett par flaskor vin igår eftermiddag. Det skulle vi inte gjort, eller snarare, det skulle vi gjort ett par dagar tidigare. KAOS! Fullvuxna karlar bokstavligt talat stod och drog i varsin sida på plattor med öl och galna kontorstanter sprang över lik för att få den sista flaskan av favoritvinet. Jag och Viktor stod innanför dörrarna och bara glodde som två fån. Men vi skulle ju få gäster så vi tog mod till oss och lyckades få tag på en korg (dock hann 4-5 pers som kommit in efter oss sno åt sig före, jag visste inte att kundkorgar var lika hett byte som sprit på bolaget). Vi tog sedan våra första trevande steg in i krigszonen. Viktor höll på att bli omkullsprungen X antal gånger på den korta färd vi gjorde förbi vinhyllorna mot Cidersektionen. Väl där möttes vi av ett hav av kartonger. Den stackars personalen hade inte en chans att hinna städa undan efter horder av normalintelligenta vuxna som degraderats till grottmänniskor och drog och slet i alla flaskor dom kunde hitta. Jag fick tag på lite cider och slog mig sedan vidare mot vilka vinflaskor som helst. Det vara bara att ta det man fick tag i. Två vinflaskor senare använde jag korgen som putt-i-från-kudde för att trycka oss fram mot köerna. Tack och lov hade personalen också flytt till kassorna så köerna var korta. Vi kom till slut ut helskinnade (jag fick till och med visa leg. Tjoho!) och FICK en kundvagn som en dam ville bli av med. Hon sket i femman hon satt i, eller så tyckte hon att jag såg ut att behöva vagnen mer än hon behövde pengen. Med kassar i ena handen och en förskräckt 4-åring i den andra, glasögonen på sned (efter en sista dust med en dum jävla karl som ABSOLUT skulle ut före oss) så måste jag sett rätt bedrövad ut. Tack till den damen!

Willys gick smärtfritt! Kanske inte nåt man vanligtvis blir lycklig av men just då skulle jag kunnat pussa varenda människa. Allt som jag skulle ha fanns, ingen kö och det blev billigare än jag trott. Mer behövdes inte just då.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: